miercuri, 23 aprilie 2014

Doar pe ea o am şi o iubesc...

Pentru mine viaţa înseamnă dragoste, fericire, natură, o îmbrăţişare caldă, un zâmbet dulce, un sărut sincer, o rază de soare într-o dimineaţă de primăvară... cred că viaţa există în toate acestea şi multe altele care aşteaptă să le descoperim. Avem la dispoziţie atâtea locuri de vis pe care le-am putea vizita în scopul de ne îmbogăţi din punct de vedere spiritual, însă tot ceea ce facem este să le neglijăm. De multe ori nu suntem în stare să preţuim unele lucruri sau persoane la adevărata lor valoare.
                         Oamenii uită că viaţa nu ţine o veşnicie, lucru ce se întâmplă cu precădere din cauza grijilor de zi cu zi. Şi totuşi, oamenii îşi doresc să fie fericiţi, dar în schimb se îndrăgostesc de bani, îşi doresc linişte sufletească, însă poartă mai mereu ură pe cei din jurul lor... Uneori chiar îşi cheltuiesc banii pentru a-şi cumpăra anumite obiecte, de care este posibil să nu aibă nevoie, doar pentru a-i face invidioşi pe cei pe care nu-i au la suflet. Deşi fiecare am fost copil cândva, „maturizarea” prin care am trecut ne desparte atât de mult de acea perioadă pentru că atunci oricât ne-am fi certat cu partenerii de joacă peste cinci minute sau mai puţin ne-am fi împăcat. Acum însă, mândria este pentru unii, mult mai importantă decât fericirea. O dată ce faci rău unei persoane în mod intenţionat, totul se întoarce împotriva ta ca un bumerang, mai devreme sau mai târziu, astfel încât vei avea parte de aceleaşi suferinţe, poate chiar mai mari şi mai dure. Oamenii uită... şi  cred că este normal...însă consider că este anormal să-ţi aminteşti de o persoană doar atunci când ai nevoie de ea, când ştii că apelând la aceasta pentru a-ţi face un serviciu, nu te va refuza. Iar tu în schimb, îi vei „mulţumi” prin ignoranţă şi indiferenţă.
                           Avem o singură viaţă şi tocmai de aceea nu trebuie să se rezume totul doar la atâta...cred că avem atâtea posibilităţi de a ne bucura de ea, de a crea relaţii de prietenie, de iubire, de a fi noi înşine, de a râde necontrolat, de a iubi sincer, de a cunoaşte, de a călători, de a dansa, de a asculta muzica favorită, de a-i ajuta pe cei din jurul nostru din puţinul pe care-l avem, încât nu pot să nu mă bucur din tot sufletul că am o viaţă, însă pe care o pot trăi într-o mie de feluri... Cu toate acestea, viaţa înseamnă şi necazuri, însă Dumnezeu îi pune la încercare pe cei pe care-i iubeşte... De ce procedează aşa? Eu cred că motivul este  dorinţa Sa de a-i ajuta să devină mai puternici, mai înţelepţi, să fie capabili să-I preţuiască marele dar - viaţa. Însă doar cei cu adevărat puternici reuşesc să iasă cu capul sus şi să zâmbească chiar şi după ce au căzut, cu toate că lovitura nu a fost uşoară. Doar o dată cu trecerea timpului realizăm cât de mult face să ne bucurăm de momentele petrecute alături de cei dragi, să-i preţuim şi să nu le aruncăm vorbe urâte, pentru că nu se ştie niciodată ce ne rezervă viitorul, bun sau rău. Ajungi să conştientizezi că alături de atâtea zeci, poate chiar sute sau mii de persoane pe care le vei întâlni, eşti unic(ă) şi că îţi doreşti să fii respectat, motiv pentru care trebuie să oferi aceeaşi atitudine. Cu timpul îţi dai seama că lucrurile cu adevărat importante nu se rostesc uşor, pe când cele spuse la supărare pot ieşi chiar şi pe neaşteptate. Cu timpul realizezi că banii sunt greu de câştigat şi mult mai uşor de pierdut. Cu timpul ajungi să te bucuri de ceva pentru simplul motiv că s-a întâmplat, şi nu pentru că a luat sfârşit. Cu timpul îţi dai seama că nu contează doar hainele, banii şi maşinile, că ele nu sunt în măsură să dea naştere unui sentiment, precum iubirea, dacă aceasta nu a existat încă de la început. Cu timpul înveţi atâtea lucruri, şi totuşi avem o singură viaţă...
                             Aş vrea... aş vrea ca oamenii să conştientizeze că toate averile din lumea asta, scumpe şi multe nu valorează cât timpul scurt care le este dat...să înveţe să nu pună cariera pe primul plan, ci să încerce fie să gasească un echilibru între aceasta şi familie, fie să îşi dea seama de ceea ce îşi doreşte cel mai mult de la viaţă, şi atunci va fi cu siguranţă împlinit... să înveţe că o persoană nu este neapărat fericită atunci când zâmbeşte, şi nu este neapărat tristă atunci când plânge. De asemenea, ar trebui să înveţe că aparenţele sunt înşelătoare, iar în ziua de azi ele sunt din ce în ce mai mincinoase. Să înveţe ca viaţa se bazează în mod egal atât pe destin, cât şi pe caracter, că faptele şi deciziile pe care le luăm sunt cele care ne reprezintă în cea mai mare măsură, că multă lume ajunge să îşi risipească timpul pe care-l are la dispoziţie, iar la moarte ar mai da orice pentru câteva clipe...să înveţe că deşi trăim sub acelaşi cer, nu avem aceleaşi orizonturi, ceea ce face ca viaţa să fie mai palpitantă. Putem ajunge să învăţăm din greşelile celorlalţi, astfel încât să nu ne pierdem timpul şi sănătatea cu acele lucruri despre care ştim că ne vor face să suferim, la propriu sau la figurat.

                            În concluzie, oamenii ar trebui să înveţe să preţuiască viaţa, pentru că nu este nici veşnică, şi poate nici măcar atât cât şi-ar dori ei... oamenii sunt incapabili să-şi dea seama de statutul insignifiant pe care-l deţin în lume, dar asta nu înseamnă că nu sunt capabili să lupte din toate puterile pentru a ajunge exact acolo unde îşi doresc, de a-şi găsi persoana care-i poate face fericiţi, de a gusta viaţa prin dragostea de natură, de artă, prin retrăirea trecutului cu ajutorul amintirilor şi valorificarea prezentului prin momente de neuitat. Realizând aceste lucruri, nu cred că trăim o singură viaţă, ci atâtea vieţi câte ne dorim să avem de trăit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu