miercuri, 23 aprilie 2014

Cum îţi petreci timpul liber?

                      Petrecerea timpului liber cred că depinde de noi, dacă suntem sau nu organizaţi, dacă avem timp liber şi ştim sau nu să-l valorificăm, iar dacă există oameni cu un program foarte încărcat atât la serviciu, cât şi acasă, atunci putem spune că timpul liber reprezintă mai mult concediul. De asemenea, timpul trece mult mai repede când facem ceva util, atât pentru noi, cât şi pentru ceilalţi, când lucrul respectiv este pe placul nostru, şi mai ales când pui dragoste şi dăruire de sine în ceea ce faci. Aşa cum fiecare avem gusturile noastre în materie de muzică, literatură, desen, sport, ş.a.m.d., noi putem alege foarte uşor cum dorim să ne petrecem timpul liber, care poate fi unul dintre cele mai frumoase momente ale vieţii. Timpul liber trece fantastic de repede, poate chiar mai repede decât cel care nu e liber, şi tocmai de aceea trebuie valorificat din plin.
Cred că ar fi banal ca toţi să ne petrecem timpul liber la fel... şi faptul că poţi să auzi şi pe alţii cum îl petrec, cred că face viaţa mai interesantă. Ajungi să încerci sau măcar să te gândeşti la cum şi-a petrecut respectiva/respectivul această minunată perioadă de timp, ceea ce te ajută să încerci lucruri noi, să le vezi dintr-o altă perspectivă, să te maturizezi, să nu îţi mai doreşti să faci aceleaşi chestii de mai multe ori pe zi, să fii mai responsabil. E bine să încerci lucruri noi, pentru a ajunge să te cunoşti mai bine, poate chiar ajungi să îţi descoperi talentul. Deşi pare mai uşor să dăm vina pe cei din jurul nostru pentru că ne-au reţinut prea mult la telefon sau pe mess, pe parcurs vom vedea că e mult mai simplu să ne vedem prima dată partea noastră de vină, iar data viitoare să o evităm, sau cel puţin să ne gândim unde am fi putut greşi. Fiecare decide cum îşi petrece timpul liber, însă această decizie poate să îi şi dăuneze. Aşa cum se zice că în viaţă e important să faci ceea ce îţi place, cred că fiecare are acest drept. Însă consider că trebuie să ştii cu adevărat ceea ce îţi doreşti pentru viitor, şi totodată să fii capabil dacă ţi se potriveşte sau nu, să ai încredere în tine, iar când ajungi să ai o familie, şi să fii pe picioarele tale, să nu mai depinzi de nimeni, îţi dai seama că printre altele, acea perioadă din timpul liber folosită în scopul de a-ţi vedea visul împlinit a contribuit mai mult decât ai crezut vreodată. De asemenea trebuie folosit şi pentru relaxare, pentru depănarea amintirilor împreună cu cei dragi, o vacanţă la ţară, o plimbare în oraş pentru a lua o gură de aer împreună cu prietenul sau prietenele (de exemplu), face enorm de mult, atât fizic, cât şi moral. Cei care sunt nevoiţi să muncească au deja formată concepţia de responsabilitate totală pe care trebuie să o aibă pentru a se întreţine pe ei înşişi, sau şi pe altcineva, căci viaţa te învaţă să fii dur şi să lupţi pentru a supravieţui, pentru a te ridica la anumite standarde.
În concluzie, timpul o dată pierdut este pierdut pentru totdeauna, şi cum nu îl poţi deţine, şi nici păstra, trebuie să ştii să-l foloseşti, să te bucuri din plin de el Având în vedere că suntem încă la liceu, şi nu ne mănâncă grijile de a plăti facturi sau rate, dar şi altele, petrecerea timpului liber poate fi valorificată la maxim, lucru ce depinde doar de noiJ.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu