miercuri, 23 aprilie 2014

Puterea se află în fiecare din noi...

Un alt fel de "supă de pui pentru suflet", pentru viaţă, pentru sănătate, pentru relaţiile cu cei din jurul nostru, cu noi înşine, recomand cartea "Puterea" de Rhonda Byrne. Întâmplări reale, sfaturi, gânduri, citate ale unor personalităţi remarcabile - sunt doar câteva dintre elementele care fac o astfel de carte o uşă pentru fiecare dintre noi spre a ne schimba viaţa din toate punctele de vedere aşa cum ne dorim... fiecare deţine această putere, însă puţini se bucură de ea şi o valorifică .. ea e infinită, nu are limite, dar aşteaptă să fie preţuită şi mai ales, dăruită.

"Viaţa ne prezintă cele mai variate circumstanţe, pentru a le putea alege pe cele pe care le preferăm. Printre altele, ea ne prezintă diferiţi oameni pentru ca noi să putem alege lucrurile care ne plac la ei, astfel încât să putem întoarce spatele aspectelor care ne displac. De bună seamă, dacă o persoană ne displace complet, noi nu trebuie să inventăm calităţi pe care nu le are, ci doar să ne distanţăm de ea, fără a-i oferi niciun fel de sentimente negative. A te distanţa de cineva care nu îţi place înseamnă a te simţi relaxat, nu iritat, în preajma sa. Înseamnă a conştientiza că viaţa îţi oferă astfel posibilitatea de a face o alegere. Nu are niciun rost să te cerţi cu el pentru a-i dovedi că greşeşte, să îl acuzi sau să-l învinovăţeşti, ori să încerci să îl schimbi pornind de la premisa că tu eşti cel care are dreptate. Niciuna din aceste atitudini si comportamente nu are nimic de-a face cu iubirea. Dimpotrivă!"

"Indiferent cu ce persoană intri în contact, tu ai de ales între două extreme: fie îi oferi iubirea ta, fie nu. Ceea ce îţi va oferi viaţa în continuare depinde de alegerea ta." (Puterea - Rhonda Byrne)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu